Artikel
FONT SIZE :
fontsize_dec
fontsize_inc
Forfatter: Ivan Masius
Visninger: 196
Tid: 14:59:40 | 1 år siden

Alt om koalaer

Koalaer er søde væsner. De bor i Australien og er pungdyr. Det betyder, at de bærer deres babyer i en pose. Den største bestand af koalaer bor i Queensland, i den nordøstlige del af Australien. Koala ?? S er fredelige dyr med ingen naturlige fjender bortset mennesket. Australien er stadig mere urbaniseret, og det betyder, at habitat koala er faldende. De eukalyptustræer, hvor de bor, og som forsvinder langsomt.

Levested for koalaer

Koalaer kun indfødte til Australien. De lever af bladene af eukalyptustræer, så de bor i områder, hvor eukalyptustræer vokse. Den australske stat Queensland har den største bestand af koalaer, men du kan også finde i New South Wales, South Australia og Victoria. Koalaer lever i mange forskellige habitater, såsom øer på kysten eller store eukalyptus skove i interiøret. De imidlertid har ikke noget imod at leve i regnskove eller sump-lignende områder. En stabil og sund koala befolkning er kun mulig, hvis der er nok af den rigtige slags eukalyptustræer. Koala ?? s normalt lever i større grupper, fordi de har social kontakt med andre koalaer ?? s behov, så der skulle være nok træer til et større antal koalaer med mad og sovepladser.
Koala ?? S er nataktive. De bruger det meste af deres liv med at sove, omkring 16 til 20 timer i døgnet. De sover alle sidder i eukalyptustræer. Selv når de er vågne, de bruger meget af deres tid til at hvile, og selvfølgelig mad. ?? Om natten, de lejlighedsvis flytte for at flytte til nye træer til snack på bladene. De har lange tæer med skarpe kløer til at klatre godt. De er meget langsomme dyr. De har ingen naturlige rovdyr til at bekymre sig om, og så ikke har nogen forsvarssystem.
Men mens Australiens befolkning vokser, levested for koala bliver mindre og mindre. Med udvidelsen af ​​byerne levested koala er ?? r bliver mindre, og falder flere og flere koalaer bytte for hunde, eller bilulykker. Levesteder er også delt i mindre stykker, og kan koala ?? s blevet isoleret fra artsfæller. Koala os få en meget lav tolerance over for stress, det er fordi de har meget små binyrerne. Stress kan føre til hidtil latente sygdomme manifesterer sig.

Hvad spiser koalaer?

Koalaer spiser bladene af eukalyptustræer. Disse blade er meget fiberholdigt og giftigt for de fleste dyr, men koalaer kan have en særlig fordøjelsessystem gør håndtere disse blade. De slibe bladene af eukalyptus til en pasta med deres tænder. I deres fordøjelseskanalen er placeret på en koala ?? S specifik blanding af bakterier, der angriber de giftstoffer i bladene og pause. Disse bakterier også producere, og udtrække de ernæringsmæssige komponenter, som koala ?? s behov fra bladene, såsom for eksempel vitaminer. Men selv da der er lidt næringsværdi i bladene, og kroppen af ​​en koala kan ikke redde en masse fedt. Det er derfor, koalaer så meget af deres tid at sove i, de har den energi, de bruger konservativt.
Koalaer normalt drikker ikke vand. De får al den vand, de har brug for, i ved at spise eucalyptus blade. Bladene består af næsten 50% vand. Men når det regner for lidt, og der er en tørke, så kan det påvirke indholdet af bladene vand en negativ, og derefter koala vil undertiden drikke vand.
Der er omkring 500 forskellige arter af eukalyptus, men koalaer kun spiser bladene af ca. 12 arter. De lærer, hvad lugten af ​​disse blade er, således at de er i stand til at skelne indeholder af de øvrige arter, hvor bladene blåsyre dem. Denne blåsyre er giftigt, selv for koalaer med deres tilpassede fordøjelse. Eukalyptustræer i forskellige dele af Australien er lidt anderledes indbyrdes. Det betyder også, at kost af koalaer i forskellige habitater adskiller sig også lidt fra hinanden.

Reproduktion og baby-koalaer

Kvindelige koalaer føder i gennemsnit en gang om året af en baby. En baby koala kaldes en joey ?? ?? i Australien. Koalaer er blandt en gruppe af pattedyr, kaldet pungdyr, betyder det, at de bærer deres unger i en pose på deres mave. Andre familiemedlemmer er kænguruer og wombats. Koalaer er ensomme dyr, og hanner og hunner kun kommer sammen for at parre sig. Det drægtighed periode varer 35 dage. Koalas er gravid med kun én joey ad gangen.
Når ungen er født som han / hun er meget meget lille, blinde, døve og skaldet. Men instinktivt kender sin vej ind i moderens posen. I posen ungen suger klamrer sig til en mor ?? s brystvorter til at drikke. Det vil fortsætte i fem til syv måneder i posen, indtil den er for stor. Når ungen kravler ud af posen, det forbliver i nogen tid med hans / hendes mor. I denne tid ungen vokser til en voksen koala og lære at overleve uafhængigt. Forskellige kilder uenige om den tid, unge koala ?? s ophold med deres mødre, men det er som regel omkring to år i alt.
Voksne koalaer vejer mellem 6 og 12 kg. I naturen, de gennemsnitlige 8 til 10 år, men i fangenskab, de er som regel ældre. En række koalaer i fangenskab er kendt for at have nået 20 år.
Kommentarer (0)
Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha