Artikel
FONT SIZE :
fontsize_dec
fontsize_inc
Forfatter: Ivar Westermann
Visninger: 46
Tid: 13:47:08 | 2 år siden

Merlin Falco columbarius

Merlin Falco columbarius, små rovfugle. De er de mindste falke findes i Centraleuropa, med en størrelse ikke større end 33 centimeter. De spiser primært små fugle, og jagt tæt på jorden. De kommer og vinterferie i Holland, selv om de viser sjældent. De er lige til at finde i åbne områder som græsarealer eller mose. Den hannen og hunnen er let skelnes ved deres forskellige farver.

Videnskabelig klassifikation

  • Rige: Dyr
  • Stamme: Chordata
  • Klasse: Aves
  • Rækkefølge: Falconiformes
  • Familie: Falconidae
  • Køn: Falco
  • Arter: Falco columbarius

Feature

Merlin falke er de mindste, der forekommer i Centraleuropa. De er op til 33 centimeter lang. Hannen har en maksimal spændvidde på 60 centimeter og en vægt på 180 gram. Hunnen er lidt større, med en maksimal spændvidde på 67 centimeter og vejer ikke tungere end 220 gram. Hannen er skifergrå top, hans hals er rusten brun og bunden er lys rust farve med mørke pletter. Hunnen er mørkebrun ovenfor, hvidlig brun nedefra med mørke pletter i foråret. Halen er mørke med tværgående bånd. Lovforslaget har en blå skær om dem og en gul vokshud. Også benene er gule.
Unge merlin

Formering

Tag til avl dværgfalk en gammel rede for en anden rovfugl eller en krage. Dette sætter dem i maj eller juni, fire eller fem æg, der er 28 til 32 dage kuld. Dette sker gennem både mandlige og kvindelige. Den unge ophold i reden 17 dage, før de begynder at flyve. Med en alder på 25 til 27 dage, de endelig forlader reden.

Mad

Merlin kan jage gennem brug af foraskning. De derefter følge deres bytte til en lav, lige flyvning før de fat ham. De kan også gå på jagt efter en lang jagt. Merlin hovedsageligt spise små fugle, der flyver lavt over jorden.

Spread

Merlin racen i det nordlige Europa. I efteråret de vandrer syd. De går til steder som Nordamerika og bjergkæder i Sydamerika. Om vinteren er også fundet i Nederlandene, omend i mindre mængder.

Habitat

Merlin forekommer i åbne områder og bjergegne hede. I områder med mange træer kan de ikke finde den i buske.

Truet?

Gennem brug af giftstoffer i landbruget gik for en tid meget dårligt med dværgfalk. Nu er de er forbudt at gøre det bedre. Merlin er ikke en truet art.
Kommentarer (0)
Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha